MALTISON CHOCO POWER-DRINK

Ingrediënten

(voor 1 beker)

  • 150 ml Maltison high energy-melkvrij
  • 20 g melkchocolade couverture
  • ½ tl cacaopoeder
  • 1-2 el slagroom
  • desgewenst vanillepoeder of fijn geraspte sinaasappelschil

Bereidingswijze

  • De couverture in kleine stukjes breken of snijden
  • Maltison in een pannetje tot ongeveer 50°C verhitten
  • Het pannetje van de hittebron nemen en alle overige ingrediënten toevoegen
  • Het mengsel met een garde glad roeren
  • Geniet

 

Opmerkingen

  • Voor zoetekauwen kan de hoeveelheid couverture tot ca. 30 g verhoogd worden.
  • Gebruik alleen hoogwaardige couverture, vrij van toevoegingen en slavenarbeid zoals in de natuurvoedingswinkel verkrijgbaar is.
  • Een goede eetchocolade kan ook gebruikt worden maar deze smelt minder gemakkelijk.
Bekijk recept

MALTISON AARDBEIEN ENERGY-DRINK/-SORBET

Ingrediënten

(voor een groot glas)

  • 100 ml Maltison high energy-melkvrij
  • 60 g diepvries aardbeien
  • desgewenst een lepeltje honing of ahornsiroop
  • 1-2 el slagroom

Bereidingswijze

  • Alle ingrediënten in een blender fijn mixen.
  • Voor sorbet direct opdienen
  • Voor aardbeiendrink even op kamertemperatuur laten komen
  • Geniet

 

Opmerkingen

  • Om bevroren vruchten te kunnen crushen is een krachtige blender nodig die eventueel met speciale mesjes is  uitgerust. De meeste smoothie blenders kunnen ook ijs crushen.
  • Bij gebruik van een grote blender de hoeveelheden verdubbelen.
Bekijk recept

MALTISON FRAMBOZEN ENERGY-DRINK/-SORBET

Ingrediënten

(voor een groot glas)

  • 100 ml Maltison high energy-melkvrij
  • 50-60 g diepvries frambozen (of andere bessen)
  • desgewenst een lepeltje honing of ahornsiroop
  • 1-2 el slagroom

Bereidingswijze

  • Alle ingrediënten in een blender fijn mixen.
  • Voor sorbet direct opdienen
  • Voor frambozendrink even op kamertemperatuur laten komen
  • Geniet

 

Opmerkingen

  • Om bevroren vruchten te kunnen crushen is een krachtige blender nodig die eventueel met speciale mesjes is  uitgerust. De meeste smoothie blenders kunnen ook ijs crushen.
  • Bij gebruik van een grote blender de hoeveelheden verdubbelen.
Bekijk recept

MALTISON APPEL-MANGO ENERGY-CRèME

Ingrediënten

(voor een groot glas)

  • 100 ml Maltison high energy-melkvrij
  • 100 ml appel-mango puree (natuurvoedingswinkel) of pure mango puree zonder suiker (toko)
  • desgewenst een lepeltje honing of ahornsiroop
  • 1-2 el slagroom

Bereidingswijze

  • Alle ingrediënten mengen
  • Geniet

Opmerkingen

  • Desgewenst de puree diepvriezen en het mengsel als sorbet in de blender mixen.
  • Voor een drinkbaar resultaat in plaats van appel-mango puree is het beter om appel-mango sap met hoog mango gehalte gebruiken.
  • Voor een heerlijke melkvrije variant in plaats van slagroom kokosroom gebruiken. Eventueel hiervan ook iets meer gebruiken. Probeer zelf wat het lekkerste resultaat geeft.
Bekijk recept