MALTISON CHOCO POWER-DRINK
Ingrediënten
(voor 1 beker)
- 150 ml Maltison high energy-melkvrij
- 20 g melkchocolade couverture
- ½ tl cacaopoeder
- 1-2 el slagroom
- desgewenst vanillepoeder of fijn geraspte sinaasappelschil
Bereidingswijze
- De couverture in kleine stukjes breken of snijden
- Maltison in een pannetje tot ongeveer 50°C verhitten
- Het pannetje van de hittebron nemen en alle overige ingrediënten toevoegen
- Het mengsel met een garde glad roeren
- Geniet
Opmerkingen
- Voor zoetekauwen kan de hoeveelheid couverture tot ca. 30 g verhoogd worden.
- Gebruik alleen hoogwaardige couverture, vrij van toevoegingen en slavenarbeid zoals in de natuurvoedingswinkel verkrijgbaar is.
- Een goede eetchocolade kan ook gebruikt worden maar deze smelt minder gemakkelijk.
MALTISON AARDBEIEN ENERGY-DRINK/-SORBET
Ingrediënten
(voor een groot glas)
- 100 ml Maltison high energy-melkvrij
- 60 g diepvries aardbeien
- desgewenst een lepeltje honing of ahornsiroop
- 1-2 el slagroom
Bereidingswijze
- Alle ingrediënten in een blender fijn mixen.
- Voor sorbet direct opdienen
- Voor aardbeiendrink even op kamertemperatuur laten komen
- Geniet
Opmerkingen
- Om bevroren vruchten te kunnen crushen is een krachtige blender nodig die eventueel met speciale mesjes is uitgerust. De meeste smoothie blenders kunnen ook ijs crushen.
- Bij gebruik van een grote blender de hoeveelheden verdubbelen.
MALTISON FRAMBOZEN ENERGY-DRINK/-SORBET
Ingrediënten
(voor een groot glas)
- 100 ml Maltison high energy-melkvrij
- 50-60 g diepvries frambozen (of andere bessen)
- desgewenst een lepeltje honing of ahornsiroop
- 1-2 el slagroom
Bereidingswijze
- Alle ingrediënten in een blender fijn mixen.
- Voor sorbet direct opdienen
- Voor frambozendrink even op kamertemperatuur laten komen
- Geniet
Opmerkingen
- Om bevroren vruchten te kunnen crushen is een krachtige blender nodig die eventueel met speciale mesjes is uitgerust. De meeste smoothie blenders kunnen ook ijs crushen.
- Bij gebruik van een grote blender de hoeveelheden verdubbelen.
MALTISON APPEL-MANGO ENERGY-CRèME
Ingrediënten
(voor een groot glas)
- 100 ml Maltison high energy-melkvrij
- 100 ml appel-mango puree (natuurvoedingswinkel) of pure mango puree zonder suiker (toko)
- desgewenst een lepeltje honing of ahornsiroop
- 1-2 el slagroom
Bereidingswijze
- Alle ingrediënten mengen
- Geniet
Opmerkingen
- Desgewenst de puree diepvriezen en het mengsel als sorbet in de blender mixen.
- Voor een drinkbaar resultaat in plaats van appel-mango puree is het beter om appel-mango sap met hoog mango gehalte gebruiken.
- Voor een heerlijke melkvrije variant in plaats van slagroom kokosroom gebruiken. Eventueel hiervan ook iets meer gebruiken. Probeer zelf wat het lekkerste resultaat geeft.